Nargile tütününün tadı bozulmasın istiyorsanız öncelikle yaprak tütünlerden damarları ayıklamalısınız. Tütünden damarlar ayıklandıktan sonra tütünü bir bıçak vasıtasıyla kıyma işlemine geçmelisiniz. İçim keyfinize göre tütünleri kıydıktan sonra bir tencereye temiz su doldurmalı ve tütünleri suyun içerisine yerleştirmelisiniz. Temiz su miktarını göz kararı ayarlayabilirsiniz burada önemli olan kısım suyun az olmamasıdır. Su ve tütünü karıştırdıktan sonra 10 dakika kadar tütünleri kaynatmalısınız. Bu kaynatma işlemi katran ve nikotin oranını azaltmak için uygulanmaktadır. Kaynatma işlemi bittikten sonra tütünü bir süzgeç vasıtasıyla süzmelisiniz. Süzdüğünüz tütünleri geniş bir kap içerisine alarak karışımı hazırlamaya başlamalısınız. Bu işlem için tütünleri kaynattığınız tencereyi veya temiz bir tencere kullanabilirsiniz. %70 glikoz - %30 gliserin olacak şekilde karışım hazırlamalısınız. Bu noktada glikoz ve gliserin miktarını doğru olarak ayarlamaya dikkat etmelisiniz. Gliserinin kullanım amacı nargile tütününden alınan duman oranını arttırmaktır.
Karışımı yaptıktan sonra toplam elde etmemiz gereken madde yine göz kararı tütünleri bu madde ile yoğuracağınız kadar olmalıdır. Örneğin 150-200 gramlık tütün için yaklaşık yarım litre kadar olursa iyi olur. Süzdüğünüz tütünlerin üzerine hazırladığınız karışımı ilave ederek iyice karıştırmalısınız. Sonrasında ise ocakta 1-2 dakika daha ısıtarak iyice karışmasını ve tütünün içerisine işlemesini sağlamalısınız. Isıtma işlemi bittikten sonra eğer içerisinde sıvı miktarı fazla görünüyor ise yeniden süzebilirsiniz. Bu işlemi tamamladıktan sonra tütünlerinizi 15 dakika soğumaya bırakmalısınız.
Tütünleri soğuttuktan sonra efektörü ve aromalarını ilave etmelisiniz. Öncelikle efektörü tütünlere ilave ederek iyice yedirmelisiniz. Efektörü iyice yedirdikten sonra tercih ettiğiniz aromayı ilave ederek tütünü karıştırmalısınız. Aroma ilave ettikten sonra isterseniz tütünlerinizi renklendirmek için gıda boyası ilave edebilirsiniz. Aromayı ve renklendiriciyi(isteğe bağlı) tütüne yedirdikten kapalı bir kap içerisine hava almayacak şekilde tütünleri koyarak demlenmeye bırakmalısınız. Aromaları ilave ettikten sonra aromaların uçmasını engellemek için karıştırma işlemini hızlıca yapmalı ve tütünü açık olarak bekletmemelisiniz! Demlenme süreci bittikten sonra nargile tütünü içime hazır olacaktır.
Gereken Malzemeler:
Yaprak tütün
Glikoz
Bal (isteğe bağlı)
Gliserin
Aroma arttırıcı efektör
Aroma (Anason, Elma, Üzüm, Nane vb)
Temiz su
Renklendirici (isteğe bağlı)